Havsöring och opera


I lördags körde vi ännu ett litet havsöring-race på kusten från Fredriks båt. Vi började tidigt och mötte upp med Toke och hans båtkamrat Christian på fiskeplatsen.

Dagen började segt men vi såg lite fisk här och där men inga följare, vad vi såg i alla fall. Toke fick tillslut någon mindre fisk men utöver det hade vi inte mycket kontakter.

Efter några timmar kom en badanka simmandes och vi körde bort för att hälsa. Vi hade nämligen våra misstankar om vem som plaskade runt i den hårda sjön. Givetvis var det Peter Kirkby. Han drar sig inte för att paddla runt i en flytring i jakten på kustöringen. Efter lite ”snickesnack” drog vi upp han och ringen i båten och körde iväg för att testa en ny plats. Kirkby fixade till statistiken i vår båt med tre snabba havsöringar, dock i mindre format, på bombarda och fluga.

Det råder delade meningar om dagens flugval

Det råder delade meningar om dagens flugval

Runt middag hör vi något märkligt och våra huvuden vrider sig synkront mot ljudet. En förfriskad herre tar ton högt uppe på en klippa och jag konstaterar snabbt att det är tal om opera, Fredrik menar att han sjunger falskt, men jag håller fast vid att han sjunger vackert. Peter mumlar något om att han skrämmer fisken. Efter några minuter avslutar han med ”Thank you!” och försvinner tillbaka till husvagnen för att råda bot på den torra strupen.

Efter sångfåglens instast får jag en mindre fisk på 1,4kg som Fredrik fick äran att håva, så även han kan se hur dem ser ut. Fredrik fick ett tröstpris i form av en vacker abborre på 900g. Senare på kvällen avslutar jag dagen med kräftskiva hemma i Sverige och får ett sms från Peter att han hade fått en 2,4 kilos från land senare på eftermiddagen.

En lille en på 1,4kg, högg på Sømmet 22g i färgen "Mad Tobis" tacklad med en liten rund pärla och Eagle Claw L2NG Octopus #2/0

En lille en på 1,4kg, högg på Sømmet 28g i färgen ”Mad Tobis” tacklad med en liten rund pärla och Eagle Claw L2NG Octopus #2/0

Ingen dålig bonusfisk, vacker abborre på 900g fångad på Bornholmerkøl 22g i färgen "Silver Grass"

Ingen dålig bonusfisk, vacker abborre på 900g fångad på Bornholmerkøl 22g i färgen ”Silver Grass”

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.