Styrketest av Kinetic Lokka 24″


I helgen som gick var Fjordräkan aka Kustkometen David Thormar på gäddtur med sin far Einar. David som annars är ett välkänt ansikte på kusten har nu tacklat om för att utmana gäddorna i de danska sjöarna.

David testar den nya "lipgripen" från Kinetic under inspelningen av den nya filmen "Dimman i Lützen"

David testar den nya "lipgripen" från Kinetic under inspelningen av den nya filmen "Dimman i Lützen"

David fiskade med klassika tackel och levande mört men hade ett ess i rockarmen, och tacklade upp ett Kinetic Lokka 24″ glassfiber-spö (pinne) som är designat till ismete efter öring/regnbåge samt en Waterspeed Multi rulle i strl 3000 laddad med flätlina. Som bilderna visar kan vi ju snabbt konstatera att det är ”light tackle” det är tal om. När jag snackade med David påpekade han även att exakt samma spö och rulle fångade en torsk på +10kg förra året!!?? Jag ska se om jag kan få tag på en bild. Det blev totalt 44 gäddor på två dagars fiske med den största på 6,5kg.

Slår man upp order light i den engelska ordboken får man upp denna bild (samma bild finner man även under ordet crazy danish guy)

Slår man upp ordet light i den engelska ordboken får man upp denna bild (samma bild finner man även under orden; crazy och danish)

Inte stor, men den gav en härlig fight på blomsterpinnen

Inte stor, men den gav en härlig fight på blomsterpinnen. Efter att gäddan fått simma tillbaka sjöng David hela Shakira's låt " Loca Loca" med dansk brytning

Läs mer om Lokka här: http://www.kineticfishing.com/default.aspx?mode=save&pageId=197

Helgen som kommer går även den i gäddans tecken:

  • Lördag fiskar tillsammans med David, och systerskeppet består av Frederik Hansen +1.
  • Söndag ska jag ut med Toke på en annan sjö, så denna helgen ska en 10+ upp och glo på våra flytoveraller.
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.