Gäddrace på Westin


Helgen gick i gäddans tecken och efter förra helgens fiasko då jag testade en ny sjö från flytring (utan en landad fisk) var jag minst sagt sugen på ett hugg eller två. Jag mötte upp med Thomas Petersen tidigt imorse och efter tittat på några häftiga filmer på datorn åkte vi iväg till en sjö i Danmark.

Vi började med lite trolling med dem nya ”Westinarna” och landade ett par mindre fiskar. Efter en timme eller två beslöt vi oss för att nu fick det vara färdig-trollat och Petersen vevar bestämt upp sin Westin Jätte 190mm i färgen ”Greeny” som för övrigt är en färg vi tagit fram tillsammas med Robert Andén. Jag berättar med stor inlevelse en historia om hur Holger åt en chokladboll med maggots i, men jag avbryts plötsligt när en gädda, modell större kommer i full fart och bokstavligen sväljer Westinaren 1 meter från båten! Vi utbrister i skratt och gäddan går amok i ytan. Efter en snabb bild och vägning kunde Petersen säga adjö till en gädda på 8,3kg, småfisk i hans ögon men en minst sagt fin fisk för dagen.

Dagens största på 8,3kg sög i sig en snabbt fiskad Westin Jätte 190mm i färgen "Greeny"

Dagens största på 8,3kg sög i sig en snabbt fiskad Westin Jätte 190mm i färgen "Greeny"

See you later alligator

See you later alligator

Resten av dagen ligger vi och kastar längs fina kanter och totalt fick vi ca 10-12 gäddor. Den nya Westin wobblern Platypus 160mm fungerade bäst idag. Den har två öglor i näbbet, en längst fram som är perfekt till kastfiske på djup mellan 1-4 meter och den innersta öglan är bäst för fiske på 2-6 meters djup, dessutom kastar den hur bra som helst.

Petersen var även igår ute på gäddjakt med Peter där dem klapp ca 11 gäddor. Den största var en minst sagt tjock krabat på 6kg.

Peter med en gädda i toppkondition som klapp Westin Jätte 190mm i färgen "Black Sheep"

Peter med en gädda i toppkondition som klapp Westin Jätte 190mm i färgen "Black Sheep"

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.