4,8 gäddor i timmen


Jag, Martin och hans kompis Marcus mötte upp Robban i hamnen lite efter åtta. Solen sken och Trosa låg som en spegel. Alla tre var på hugget och skärgården visade sig från sin bästa sida. Klart att lite mulet väder och vind hade varit bättre förhållande (rent fiskemässigt) men lite sol på bleka Stockholmsben var vi värda.

Till en början var det helt vindstilla men framåt lunch och efter, tog vinden i och Trosa levererade den ena gäddan efter den andra. Storleken var inget att skryta om. I Sverige kallar vi dem ”Snipor” och danskarna brölar ”Pinnegedder” på ett mindre delikat sett. Små var dem, men många var dem och konditionen var fin. Martin fick minst med 3 st, Marcus 13st och jag fick 18st. Däremot var vi eniga om att både jag och Marcus hade gärna bytt ut alla våra gäddor mot den Martin hade efter, en större ”mördargurka” som kom i full fart men missade Westinaren precis inne vid båten!

Vi fiskade endast med Westin Jerk 120mm 58g Sinking och Westin Mini Jerk 100mm 32g, Suspending. Lägg märke till Westin Mini Jerk ”nedersta bilden” i färgen ”Hawaii” som packades upp ur förpackningen imorse!

Ibland behöver man inga monsterfiskar för att njuta av livet, trevligt sällskap och en härlig dag i Skärgården. Stort tack till Robert Andén som fixade en schyst fisketur med god mat, gäddor och många skratt! Vi kommer igen…

Så ska en Westin se ut!

Så ska en Westin se ut!

Fiskemaskinen

Fiskemaskinen

Marcus och Robban med en av 34

Marcus och Robban med en av 34

Robban krokar av dubbelhugg

Robban krokar av dubbelhugg

"Blues Brothers"

"Blues Brothers"

20110628-075859.jpg

20110628-075923.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.